APULIJA I BASILICATA

ITALIJA (ITALY)

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva otoka na Sredozemnom moru- Sicilije i Sardinije.Države koje su neovisne su San Marino i Vatikan,a zanimljivo je što se nalaze potpuno okružene republikama iz Italije.Ilija je poznata zbog svoje umjetnosti, kulture i spomenika,a najslavniji su kosi toranj u Pisi i Koloseum u Rimu.Italija je poznata po dobroj hrani (pizza, špageti itd.), vinu, modi, dizajnu, operi i zanimljiva turistička destinacija gdje dolaze turisti iz čitavoga svijeta.

  • trajanje: 6 Dana / 5 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 1.990 Kn
Polasci:

APULIJA I BASILICATA

Polazak iz: Zagreb, Rijeka

APULIJA I BASILICATA - 6 DANA AUTOBUSOM

1.dan. ZAGREB, RIJEKA, SAN MARINO, ABRUZZO
Polazak autobusa u 04:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u San Marino, treću najmanju državu na svijetu koju je osnovao klesar Marin s otoka Raba, šetnja starim glavnim gradom - od srednjovjekovnih zidina, preko Trga slobode do crkve sv. Martina, palača vlade i tvrđave. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama, kupovinu suvenira ili osobne programe. Vožnja kroz regiju Marche. Nastavak putovanja autobusom kroz regije Marche i Abruzzo. Vožnja do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.
2.dan. CASTEL DEL MONTE, TRANI
Doručak. Prolazimo regijom Molise, značajnom po gradićima gdje žive moliški Hrvati. Vožnja pored poluotoka MONTE GARGANO s prekrasnim krajolikom. Nastavak vožnje do poznatog CASTEL DEL MONTE, gdje ćemo vidjeti jednu od najprepoznatljivijih znamenitosti Apulije (PUGLIA), ZAGONETNI DVORAC, KOJI JE SAGRAĐEN OKO 1240. KAO LOVAČKA PALAČA CARA FRIDRIHA II., iznenađujuće kristalnog osmerokutnog oblika s izvrsnom lokacijom u sredini brdovitog krajolika. Posjet gradu TRANI s prekrasnom katedralom uz more. Osim impresivne romanike, oduševit će nas prekrasna brončana vrata. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan. BARI, ALBEROBELLO, LOCOROTONDO, POLIGNANO A MARE
Doručak. Dolazak u BARI – glavni grad Apulije i razgled: STARI GRAD S LABIRINTOM ULICA I TRGOVA, DVORAC KOJI JE SAGRADIO CAR FRIDRIH II., NIZ IZNIMNIH VJERSKIH SPOMENIKA: TROBRODNA BAZILIKA SAN NICOLO IZ 11. STOLJEĆA JEDNO JE OD REMEK-DJELA TALIJANSKE ROMANIKE, KATEDRALA SAN SABINO U BIZANTSKOM STILU, OSTACI NORMANSKE TVRĐAVE (CASTELLO SVEVO), KAZALIŠTA TEATRO PETRUZZELLI (U OBNOVI) I TEATRO MARGHERITA… Dolazak u mjesto ALBEROBELLO jedan od najljepših primjera jedinstvene narodne arhitekture (Trulli), koje karakteriziraju kuće s kružnim tlocrtima sa stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti, s izgledom kao iz bajke. Dolazak u LOCOROTONDO gdje također razgledavamo "Trulli" narodnu tradiciju s jedinstvenim načinom gradnje Apulijskih kamenih kuća. Izlet u iznimno slikoviti primorski gradić POLIGNANO A MARE, poznat kao rodno mjesto Domenica Modugna, superstara sanremskih festivala i "Canzone Italiane". Vožnja do hotela. Noćenje.
4. dan. OSTUNI, LECCE, OTRANTO
Doručak. Dolazak u OSTUNI, takozvani „STARI GRAD“. Ostuni je kaštel izgrađen na vrhu brda i još uvijek opasan drevnim zidinama, smatra se arhitektonskim draguljem, a zovu ga "BIJELI GRAD" ("La Citta Bianca"): KATEDRALA I BISKUPSKA PALAČA zajedno s brojnim palačama lokalnih plemićkih obitelji: Aurisicchio, Ayroldi, Bisantizzi... Dolazak u LECCE kojem kolorit daju travertini iz lokalnih kamenoloma, a zbog bogate barokne arhitekture nazivaju ga i BAROKNA FIRENCA: RIMSKI AMFITEATAR, CASTELLO, KATEDRALA SANTA CROCE, BAROKNA CRKVA ST. NICCOLO E CATALDO… Dolazak u OTRANTO i razgled: CASTELLO ARAGONESE, KATEDRALA, CRKVA SAN PIETRO, S BIZANTSKIM FRESKAMA, KATAKOMBE U TORRE PINTA... Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan. TARANTO, MATERA, ALTAMURA
Doručak. Jutarnja vožnja prema jugu duž obale zaljeva TARANTO, panoramski razgled Taranta - grada na dva mora. Razgled ostataka drevnog grada METAPONTUMA stupovi hrama, koji je sagrađen u 6. stoljeću prije Krista. Ulazak u regiju Basilicata. Regija BASILICATA - sačuvana, prelijepa i autentična…Vožnja do grada MATERA i razgled: KATEDRALA, ISPRED KOJE SE OTVARA PREKRASAN POGLED NA STARI GRAD. VEĆINA ZGRADA JE DJELOMIČNO UKOPANA U MEKIM VAPNENAČKIM STIJENAMA, KOJI SE NADOGRAĐUJU NA SUSTAV PRAVIH ŠPILJA I PODZEMNIH HODNIKA... Popodne dolazak u ALTAMURU i razgled srednjovjekovne jezgre grada. Posjet katedrali, koja je sagrađena po nalogu Fridrika II. Nastavak vožnje autobusom prema sjeveru Italije. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan. GRADARA, RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Vožnja autobusom pokrajinama Molise, Abruzzo, Marche. Dolazak u GRADARU šarmantni grad, opasan dvostrukim zidinama, iznad kojih se uzdiže moćni dvorac - tvrđava. Povratak prema Hrvatskoj. Vožnja talijanskim autostradama s povremenim zaustavljanjima tijekom puta. Dolazak u Rijeku. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika:
40
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC), 5 noćenja sa doručkom u hotelima 3*, stručno vodstvo i organizaciju puta, jamčevinu putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena
Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 2€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. 0.00  Kn  

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!