ČEŠKA (CZECH REPUBLIC)

Češka je država u srednjoj Europi, a samostalnost je stekla raspadom Čehoslovačke države 1993. godine. Češka graniči sa Slovačkom na istoku, Poljskom na sjeveroistoku te Njemačkom na sjeveru i Austrijom na jugu. Češka se nalazi u središtu klimatski prijelaznog područja. Na zapadu zemlje klima je pretežno blaga, ali na istoku prelazi u kontinetlanu klimu. reljef je vrlo raznolik. Na zapadu je velika nizina kroz koju teku rijeke Laba i Vltava, te koja je okružena niskim planinama Krkonoše, na kojima je i najviši vrh države, Snezka (1,602 m). Moravska, istočni dio zemlje, više je brdovita i kao glavnu rijeku ima Moravu ali u njoj izvire i Odra. Rijeke iz Češke teku u tri različita mora: Sjeverno more, Baltičko more i Crno more. Najpoznatiji gradovi u Češkoj su: Prag, Brno, Karlovy Vary, Zlin, Liberec, Olomouc i Ostrava, koje se treba obavezno posjetiti prilikom dolaska u Češku.

POLJSKA (POLAND)

-

RUSIJA (RUSSIA)

-

  • trajanje: 12 Dana / 11 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 5.490 Kn
Polasci:

BALTIK

Polazak iz: Zagreb

BALTIK - NAJLJEPŠI GRADOVI ISTOČNE I SJEVERNE EUROPE

1.dan. ZAGREB, KRAKOW /720 km/
Polazak autobusa u 6:00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja preko Mađarske uz povremena zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Krakow u popodnevnim satima. Razgled Krakowa: TVRĐAVA BARBAKAN, CRKVA SV. FLORIANA NA TRGU MATEJKI, FLORIANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny), KATEDRALA SV. MARIJE S NAJVEĆIM GOTIČKIM OLTAROM U EUROPI, JEGLONSKO SVEUČILIŠTE S GLAVNOM ZGRADOM COLLEGIUM MAIUS, BRDO WAWEL S RENESANSNOM KRALJEVSKOM PALAČOM. Smještaj u hotel. Noćenje.
2.dan. WIELICZKA, VARŠAVA /300 km/
Doručak. Odlazak u WIELICZKU- SREDNJOVJEKOVNI RUDNIK I MUZEJ SOLI u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej s dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala... Vožnja prema Varšavi. Po dolasku u Varšavu razgled grada u pratnji vodiča: PALAČE ŁAZIENKI I WILANÓW , KRALJEVSKI DVORAC, STARI GRAD BRAVUROZNO OBNOVLJENI I RESTAURIRANI NAKON STRADANJA U DRUGOM SVJETSKOM RATU, OSTACI GRADSKIH ZIDINA, KATEDRALA SV. IVANA KRSTITELJA… Smještaj u hotel. Noćenje.
3.dan. VARŠAVA, VILNIUS /435 km/
Doručak. Vožnja prema Vilniusu. Dolazak u Vilnius u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju gradom. Noćenje.
4.dan. VILNIUS, DVORAC TRAKAI /70 km/
Doručak. Razgledavanje Vilniusa: KATEDRALNI TRG, CRKVA SV. KAZIMIRA, SVEUČILIŠTE… MNOŠTVO CRKAVA (BAROKNIH) I SINAGOGA… Fakultativni izlet u pitoreskni dvorac TRAKAI - SMJEŠTENOM NA JEZERU GALVA – NEKADAŠNJI GLAVNI GRAD VELIKOG VOJVODSTVA. Noćenje.
5. dan. BRDO KRIŽEVA, DVORAC RUNDALE, RIGA /288 km/
Doručak. Vožnja prema Rigi. Odlazak na BRDO KRIŽEVA-JEDAN OD NAJČUDESNIJIH PRIZORA. Dolazak u dvorac RUNDALE JEDAN OD NAJLJEPŠIH BAROKNIH MONUMENATA LATVIJE NAPRAVLJEN OD ISTOG ARHITEKTA KAO I ZIMSKI DVORAC U ST. PETERSBURGU. Dolazak u Rigu. Razgled grada RIGE - PRIJESTOLNICE SECESIJE: KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, SV. IVANA, ZGRADA VRHOVNOG SUDA, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, DVORAC, SPOMENIK SLOBODI… Smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan. RIGA, ST. PETERSBURG /560 km/
Doručak. Odlazak iz Rige. Vožnja pored grada Sigulda i vožnja uz nacionalni park GAUJA. Dolazak u ST. PETERSBURG. Smještaj u hotel. Noćenje.
7.dan. ST. PETERSBURG
Doručak. Razgled ST. PETERSBURGA: ZIMSKA PALAČA, UTVRDA PETRA I PAVLA SA VELIČANSTVENOM KATEDRALOM, KATEDRALA SV. ISAAKA, NEVSKIY PROSPEKT, KRSTARICA AURORA… Odlazak u MUZEJ HERMITAGE - NAJVEĆI UMJETNIČKI MUZEJ NA SVIJETU SA KOLEKCIJAMA STARIH MAJSTORA I FRANCUSKIH IMPRESIONISTA. Noćenje.
8.dan. HELSINKI, TALLINN /450 km/
Doručak. Odlazak iz ST. PETERSBURGA. Vožnja prema Finskoj. Dolazak u Helsinki… Razgled grada: MANNERHEIMINTIE, MONUMENTALNI KOLODVOR, TUOMIOKIRKKO, USPENSKI CRKVA, KAUPPATORI, SENATSKI TRG, ALEKSANTERINKATU, VLADINA PALAČA… Plovidba trajektom na Relaciji Helsinki – Tallinn. Dolazak u Tallinn. Smještaj u hotel. Noćenje.
9.dan. TALLINN, RIGA /315 km/
Doručak. Razgled Tallinna - NAJSTARIJEG GLAVNOG GRADA SJEVERNE EUROPE I JEDNOG OD NAJOČUVANIJIH SREDNJOVJEKOVNIH GRADOVA. Razgledavanje Tallina: HANZEATSKA ČETVRT, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, GRADSKA VIJEĆNICA, STARI GRAD, DVORAC TOOMPEA… Vožnja prema Rigi. Dolazak u Rigu. Smještaj u hotel. Noćenje.
10.dan. MIKOLAJKI, TORUN /635 km/
Doručak. Odlazak iz Rige. Vožnja kroz Poljsku „jezerskim krajolikom“ uz odmore tijekom puta. Zaustavljanje u gradiću Mikolajki. Dolazak u Torun u popodnevnim satima, rodni grad NIKOLE KOPERNIKA. TORUN- JEDAN OD NAJLJEPŠIH POLJSKIH GRADOVA, STARI JE GRAD POD ZAŠTITOM UNESCA: GOTIČKE PALAČE U STAROM GRADU, VIJEĆNICA IZ 13. ST, KATEDRALA... Smještaj u hotel. Noćenje.
11. dan. WROCLAV, HRADEC KRALOVE /450 km/
Doručak. Odlazak autobusom u smjeru Wroclawa. Dolazak u Wroclav smješten na rijeci Odri i razgled grada: GLAVNA ZNAMENITOST - OSTRÓW TUMSKI (KATEDRALA OTOK), KATEDRALA SV. IVANA, ŽIVA CAFFE SCENA NA GLAVNOM TRGU GDJE ĆEMO POGLEDATI GOTIČKU VIJEĆNICU. Vožnja prema Češkoj. Dolazak u Hradec Kralove. Smještaj u hotel. Noćenje.
12.dan. HRADEC KRALOVE, ZAGREB /625 km/
Doručak. Hradec Kralove (Kraljičin grad) i razgledavanje najvažnijeg grada istočne Češke: STARI GRAD SA PREKRASNIM GRADSKIM TRGOM, SREDNJOVJEKOVNA KATEDRALA SVETOG DUHA, RENESANSNA GRADSKA VIJEĆNICA, BAROKNA BISKUPSKA PALAČA… Odlazak iz Hradec Kralove. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Organizator putovanja:HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV,video, WC) ,11 noćenja s doručkom u hotelima 3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Cijene ulaznica za pojedine objekte i lokalitete cca 50€, fakultativni izlet u dvorac TRAKAI – 20€, viza za Rusiju, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!