BEČ I BRATISLAVA

AUSTRIJA (AUSTRIA)

Austrija je mala država u središnjoj Europi. Nekoć je Austrija bila jedno od najvećih carstava u Europi i zajedno je sa Mađarskom činila povijesno osvajačko Austro - Ugarsko carstvo. Premda je danas njezina moć opala u odnosu na slavne dane, zahvaljujući geografskom položaju na meši zapadne i istočne Europe, Austrija i dalje značajno utječe na politički i društveni ekonomski život kontinenta. Prekrasni alpski krajolici kao i kozmopolitanska atmosfera s kulturnim, povijesnim i sportskim atrakcijama u njezinim gradovima čine Austriju velikim turističkim središtem. Austriju je moguće podijeliti na tri glavna područja: Alpe, nizine na istoku i bregovito područje na granicama sa Slovačkom i Češkom. Austrija ima topla i vlažna ljeta te iznimno oštre i sniježne zime. U daljim alpskim dolinama snijeg se zadržava i duboko u proljeće, dok su vrhovi planina neprekidno pokriveni snijegom što Austriju čini idealnom skijaškom destinacijom. Međutim, osim zimi, Austriju definitivno vrijedi posjetiti i za vrijeme ostalih godišnjih doba, a to se pogotovo odnosi na: Beč ( glavni grad ), Graz, Linz, Salzburg, Inssbruck, čije kulturne, povijesne i sportske spomenike definitivno treba pogledati i uslikati.

SLOVAČKA (SLOVAKIA)

-

  • trajanje: 2 Dana / 1 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 490 Kn
Polasci:

BEČ I BRATISLAVA

Polazak iz: Zagreb

BEČ-BRATISLAVA - GRADOVI NA LIJEPOM PLAVOM DUNAVU: BEČ - omiljeno turističko odredište i grad na lijepom plavom Dunavu, broji 1,7 milijuna stanovnika. Simbol Beča je katedrala Sv. Stjepana, a podijeljen je na 23 okruga (njem. Bezirk). Grad Mozarta i Beethovena obiluje turističkim znamenitostima poput starog gradskog središta (Innere Stadt) koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Obavezno morate posjetiti dvorce Schönbrunn, Hofburg i Belvedere, kao i Bečku državnu operu, ulicu Kärntner Strasse, Ring, Hundertwasser te Prater. Na 415 km2, Beč je nezaobilazan europski grad udaljen svega 370 km od Zagreba koji jednostavno ne smijete propustiti. BRATISLAVA – je glavni i najveći grad Slovačke te sjedište Bratislavske pokrajine, a broji oko 460.000 stanovnika. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Bratislava je od Beča udaljena samo 60 km, i to su 2 najbliža glavna grada u Europi. Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada Petržalka. Dvije obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara, na kojem se nalazi NLO restoran na visini od 84 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Najpoznatji simbol grada je Bratislavski hrad, dvorac iz 15. st. koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, a danas se u njemu nalaze uredi Vlade. Gradom dominira i katedrala sv. Martina koja potječe iz 14 st. i u kojoj su krunjeni mađarski kraljevi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim ugostiteljskim objektima koji garantiraju dobru zabavu, stoga i ne čudi da je to jedna od najposjećenijih destinacija za dobar provod.

1. dan. ZAGREB, BEČ
Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: RING, HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS, SCHÖNBRUNN … Za ljubitelje umjetnosti posjet nekoj od aktualnih izložbi poznatih umjetnika – JOAN MIRO, HENRI DE TOULOUSE LAUTREC… ili shopping u poznatoj Mariahilferstrasse. Odlazak iz Beča u večernjim satima. Jednosatna vožnja do Bratislave. Smještaj u hotel. Fakultativna večera u tipičnom slovačkom restoranu. Odlazak u večernju šetnju Bratislavom. Noćenje.
2. dan. BRATISLAVA, ZAGREB
Doručak. Po želji grupe odlazak na fakultativni izlet - MALOKARPATSKA TURA: posjet vinskom podrumu uz degustaciju vina, razgled dvorca ČERVENI KAMEN te posjet TVORNICI KERAMIKE i DUĆANU KERAMIČKIH FIGURA u Modroj. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: TRG SLOBODE, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA, DVORAC, VRATA ST.MICHAELA, KATEDRALA ST.MARTINA, GLAVNI TRG, VJEČNICE, PALAČA PRIMACIAL, HVIEZDOSLAVNI TRG... Mogućnost shoppinga u najvećim i najmodernijim shopping centrima u srednjoj Europi (AUPARK, EUROVEA...) Povratak za Zagreb u poslijepodnevnim satima (oko 18:00 sati). Vožnja prema Zagrebu uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video), 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4*, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, Schönbrunn – Imperial Tour – 11,5€, MALOKARPATSKA TURA 22€ (posjet vinskom podrumu uz degustaciju vina, razgled dvorca ČERVENI KAMEN, te posjet TVORNICI KERAMIKE i DUĆANU KERAMIČKIH FIGURA u Modroj) , večera u tipičnom Slovačkom restoranu 17€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!