KORZIKA I SARDINIJA

ITALIJA (ITALY)

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva otoka na Sredozemnom moru- Sicilije i Sardinije.Države koje su neovisne su San Marino i Vatikan,a zanimljivo je što se nalaze potpuno okružene republikama iz Italije.Ilija je poznata zbog svoje umjetnosti, kulture i spomenika,a najslavniji su kosi toranj u Pisi i Koloseum u Rimu.Italija je poznata po dobroj hrani (pizza, špageti itd.), vinu, modi, dizajnu, operi i zanimljiva turistička destinacija gdje dolaze turisti iz čitavoga svijeta.

  • trajanje: 7 Dana / 6 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 4.790 Kn
Polasci:

KORZIKA I SARDINIJA

Polazak iz: Zagreb, Rijeka

KORZIKA I SARDINIJA - TURISTIČKI BISERI

1.dan. ZAGREB, RIJEKA, BOLOGNA, TOSKANA
Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 08:30 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije te dalje autocestom do Bologne. Dolazak u Bolognu i razgled grada: PIAZZA MAGGIORE, FONTANA DI NETTUNO, TORRE, PALAZZO COMUNALE… Nastavak putovanja do Toskane. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan. LIVORNO, BASTIA, CALANQUES DE PIANA
Doručak ( breakfest paket ). Vožnja do Livorna i ukrcaj na trajekt. Plovidba do Bastie na Korzici, gdje dolazimo oko podne. Razgled Bastie: PLACE DU MARCHE, FONTANA, TRŽNICA, CRKVA SV. IVANA KRSTITELJA, STARA LUKA, CITADELA… Vožnja kroz prekrasan krajolik PRIRODNIH ČUDA "LE CALANCHE“. Formacije neobičnih oblika i boja, od ružičaste do crvene, koje su se formirale tijekom tisućljeća, utjecajem vjetra i vode. Zaustavit ćemo se u Piani, s prekrasnim pogledom na uvalu. Nastavljamo putovanje turističkom cestom kroz Cargese i Sagone do grada AJACCIO, glavnog grada i luke, poznatog kao rodno mjesto Napoleona Bonapartea (1769-1821).Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan. AJACCIO, SARTENE
Doručak. AJACCIO je smješten u prirodnom amfiteatru u istoimenoj uvali, kojom dominira kaštel. PLACE DE GAULLE, KATEDRALA, MJESTO LETIZIA, OBITELJSKA KUĆA BONAPARTE, PLACE FOCH, NAPOLEONOV MUZEJ... Slijedi putovanje u unutrašnjost otoka preko prijevoja Sv. Jurja, u Propriano, lijepo mjesto u zaljevu Valinco između zelenih brežuljaka i smaragdnog mora. Posjet čuvenom pretpovijesnom nalazištu FILITOSA, gdje ćemo saznati o počecima Korzikanske povijesti iz neolita (6000-2000 pr. Kr.) te prekrasnim velikim kipovima - tajanstvenim menhirima. Dolazak u Sartene, stari srednjovjekovni gradić uskih uličica s visokim granitnim kućama, koje nalikuju na tvrđave. Sjećamo se priče o krvnoj osveti - strašna vendeta. Nastavak vožnje autobusom. Smještaj u hotel . Noćenje.
4.dan. BONIFACIO, ST. GALLURA, CASTELSARDO, SÁSSARI, ALGHERO
Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u BONIFACIO i razgled grada: UTVRDA ETENDARD, ROMANIČKO-GOTIČKA KATEDRALA, GRADSKA VRATA, CRKVA SV. DOMINIKA , STUBIŠTE KRALJA ARAGONA... Odlazak u luku i ukrcaj na trajekt. Plovidba (cca 1 sat) do luke Santa Teresa Gallura na Sardiniji. Vožnja do gradića Castelsardo, izuzetan primjer srednjovjekovnog grada, koji se razvio oko dvorca sa starim zidinama. Dolazak u SÁSSARI I RAZGLEDAVANJE GRADA: CRKVA SV. NIKOLE, PALAZZO DUCALE, PALAZZO GIORDANO, PIAZZA ITALIA, FONTANA ROSELLO .... Vožnja do grada Alghero na zapadnoj obali, u prošlosti jednom od sjedišta utjecajne genoveške obitelji Doria. Grad još uvijek zadržava svoj katalonski karakter. To proizlazi iz utjecaja Pedra IV. Aragonskog, koji je upravljao gradom od četrnaestog stoljeća, u vrijeme kada je krenula kolonizacija iz Španjolske. Razgled grada: TORRE DI PORTA TERRA, KASNO RENESANSNA KATEDRALA, CRKVA SAN FRANCESCO, CASA DORIA, STARI GRAD, glavna ulica Via Carlo Alberto, trgovine s koraljnim nakitom… Smještaj u hotel. Noćenje.
5.dan. ORISTANO, BARUMINI, NURAGHE, CAGLIARI
Doručak. Vožnja kroz Sardiniju. Odlazak u ORISTANO - ELEONORIN GRAD: TRAG ELEONORE, KATEDRALA, TORRE DI SAN CRISTOFORO.... Izlet po unutrašnjosti otoka, posjet obližnjim nuraghama, pretpovijesnim građevinama u obliku stošca, tipičnim za ovaj otok. Razgled najsačuvanijeg kompleksa SARDINIJSKIH NURAGI iz 13. st.p.n.e. U oblasti Barumini. Vožnja po oblasti Giaro de Gesturi. Dolazak u CAGLIARI, mjesto gdje sjeverna Afrika susreće južnu Europu. Razgled Cagliaria koji je glavni i najveći grad na otoku još od rimskih vremena: POVIJESNA ČETVRT "CASTELLO”, PISAN UTVRDA, VAŽNE ZNAMENITOSTI SU: BASTIONE SAN REMY NA PIAZZA COSTITUZIONE, VELIKI BASTION KOJI VAM DAJE PRISTUP DO STAROG GRADA, ODAKLE IMATE PREKRASAN POGLED NA LUKU IZ 13. ST., KATEDRALA NA PIAZZI PALAZZO, NA KRAJU NEKOLIKO STARIH TORNJEVA KAO ŠTO SU TORRE SAN PANCRAZIO I TORRE DELL'ELEFANTE KOJI ČINE DIO OBRAMBENE STRUKTURE GRADA IZVAN STARE GRADSKE JEZGRE, SAN SATURNINO CRKVE, TO JE NAJSTARIJA KRŠĆANSKA CRKVA NA OTOKU OD 5. STOLJEĆA. Smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan. COSTA SMERALDA
Doručak. Odlazak iz Cagliaria. Vožnja autobusom kroz Sardiniju. Vožnja uz grad Nuora, gdje rivalski klanovi pohranjuju krvnu osvetu preko 50 godina. Vožnja kroz Sardiniju. Razgledavanja najekskluzivnije obale u Europi: COSTA SMERALDA – prekrasna obala s ekskluzivnom klijentelom i vrhunskom arhitekturom savršeno uklopljenom u ambijent. PORTO CERVO, .… Dolazak u Olbia/Golfo Aranci i ukrcaj na trajekt. Polazak broda u 21:00 sat. Plovidba na relaciji Olbia/GolfoAranci- Livorno. Noćenje na brodu.
7.dan. PISA, RIJEKA, ZAGREB
Pristanak broda u Livornu u 07:00 sati. Iskrcavanje sa broda. Vožnja do Pise i razgled grada: CAMPO DEI MIRACOLI, DUOMO, CAMPOSANTO, KOSI TORANJ… Odlazak prema Hrvatskoj. Vožnja prema Zagrebu uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u večernjim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Italiji, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na Korzici, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na Sardiniji, vožnja brodom Livorno-Bastia, vožnja brodom Bonifacio-Santa Teressa di Gallura, vožnja brodom Olbia/Golfo Aranci-Livorno u dvokrevetnim unutarnjim kabinama, 1 noćenje na brodu, razgledi po programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta, nadoplata za 5 večera 500 kn.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!