PRAG 5 DANA

ČEŠKA (CZECH REPUBLIC)

Češka je država u srednjoj Europi, a samostalnost je stekla raspadom Čehoslovačke države 1993. godine. Češka graniči sa Slovačkom na istoku, Poljskom na sjeveroistoku te Njemačkom na sjeveru i Austrijom na jugu. Češka se nalazi u središtu klimatski prijelaznog područja. Na zapadu zemlje klima je pretežno blaga, ali na istoku prelazi u kontinetlanu klimu. reljef je vrlo raznolik. Na zapadu je velika nizina kroz koju teku rijeke Laba i Vltava, te koja je okružena niskim planinama Krkonoše, na kojima je i najviši vrh države, Snezka (1,602 m). Moravska, istočni dio zemlje, više je brdovita i kao glavnu rijeku ima Moravu ali u njoj izvire i Odra. Rijeke iz Češke teku u tri različita mora: Sjeverno more, Baltičko more i Crno more. Najpoznatiji gradovi u Češkoj su: Prag, Brno, Karlovy Vary, Zlin, Liberec, Olomouc i Ostrava, koje se treba obavezno posjetiti prilikom dolaska u Češku.

  • trajanje: 5 Dana / 3 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 850 Kn
Polasci:

PRAG 5 DANA

Polazak iz: Zagreb

PRAG - GRAD IZ BAJKE: je glavni i najveći grad Češke Republike s 1.200.000 stanovnika. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta, a često ga nazivaju i Zlatni grad, Kruna svijeta, te Grad iz bajke. Jedinstven karakter grada je također dijelom posljedica njegove prirodne sredine budući da je smješten na 9 brežuljaka između kojih teče rijeka Vltava. Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu. Od 1992. Stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Prag je 2000. bio jedna od europskih prijestolnica kulture. Jedna od najpoznatijih građevina je zasigurno i Týnský chrám koji sa svojim prepoznatljivim tornjevima dominira gradom. Ponos Praga su i brojni mostovi preko Vltave, od kojih je najpoznatiji Karlov most koji je ime dobio po kralju Karlu IV. Jedna od najposjećenijih gradskih ulica je Zlatna ulička poznata po brojnim šarenim kućicama i književniku Franzu Kafki. Prag također svojim posjetiteljima nudi dobru zabavu budući da obiluje brojnim pivnicama i klubovima s vrlo pristupačnim cijenama gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

1.dan. ZAGREB
Polazak autobusa u 22:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Noćna vožnja preko Slovenije i Austrije uz kratka zadržavanja i odmore tijekom puta.
2. dan. PRAG
Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Odmor. Razgledavanje grada u pratnji vodiča: STARO MJESTO, TORANJ SA SATOM, SPOMENIK JANU HUSU, TINSKI HRAM, STAROGRADSKA VJEČNICA, ŽIDOVSKA ČETVRT JOZEFOV, STARO-NOVA SINAGOGA, STARO ŽIDOVSKO GROBLJE, ŠPANJOLSKA SINAGOGA, OBECNI DUM, NAMESTI REPUBLIKI, PRAĹ NA BRANA, RUDOLFINUM, VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA NA KONJU, NARODNI MUZEJ, OPERA, NARODNO KAZALIŠTE. Mogućnost odlaska na večeru u čuvenu prašku pivnicu. Noćenje.
3.dan. PRAG
Doručak. Razgledavanje grada u pratnji vodiča: STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADÄŚANI, KATEDRALA SV. VIDA, BAZILIKA SV. JURJA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIÄŚKA, KULA DALIBORKA, KRALJEVSKI LJETNIKOVAC BELVEDERE, PALAĆA LOBKOVICZ, MALA STRANA, PALAĆA WALLENSTEIN, CRKVA SV. NIKOLE, KARLOV MOST SREDNJOVJEKOVNI MOST DUG PREKO 500M, STATUA SV. IVANA NEPOMUKOG,...Poslijepodne slobodno za shopping. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi sa večerom na brodu (večera Švedski stol). Noćenje.
4.dan. PRAG
Doručak. Odlazak na praško brdo Petrín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petrín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ruĹľiÄŤnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila. Slobodno vrijeme za vlastite programe: shopping, šetnja ili posjet nekom od muzeja kojima Prag obiluje: MUZEJ VOŠTANIH FIGURA, MUZEJ FRANZA KAFKE, Mogućnost odlaska na KRIŽIKOVE FONTANE (ČUDESNA IGRA VODE MUZIKE I SVJETALA). Noćenje.
5.dan. TELČ, BEČ, ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Praga. Dolazak u grad pod zaštitom UNESCO-a: TELČ, jedan od najljepših primjera renesanse u Češkoj. Razgled grada: SREDIŠNJEG GRADSKOG TRGA IZ 16. STOLJEĆA S BROJNIM CRKVAMA TE RENESANSNIM I BAROKNIM GRAĐEVINAMA. Zaustavljanje u TRAVEL FREE ZONI na austrijskoj granici. Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak vožnje prema Beču. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča: RING, HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS. Vožnja prema Hrvatskoj uz kratka zadržavanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (svaka soba TWC), razgledavanje i obilazak Praga, Telča i Beča, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte, vožnja brodom po Vltavi s večerom 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!