RUMUNJSKA - DELTA DUNAVA

RUMUNJSKA (ROMANIA)

-

  • trajanje: 7 Dana / 6 Noci
  • Prijevoz: Autobus
  • Cijena: 2.590 Kn
Polasci:

RUMUNJSKA - DELTA DUNAVA

Polazak iz: Zagreb

RUMUNJSKA - ZEMLJA DRAKULE

1.dan. ZAGREB, ĐERDAP, CRAIOVA
Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Prijelaz preko Đerdapske klisure, najdulje i najdublje klisure u Europi na kraju koje je i najveća hidrocentrala u Europi. Na ulasku u Đerdapsku klisuru je stari grad Golubac a u blizini i Trajanov most i Trajanova tabla što govori o važnosti ovog prolaza još u rimsko doba. Vožnja u smjeru CRAIOVE, petog po veličini grada u Rumunjskoj koji je nastao na mjestu rimskog grada Pelendave. Po dolasku, razgled grada: ZNAMENITE PRAVOSLAVNE CRKVE, CRKVA SV. DIMITRIJA I CRKVA MADONA DUDU,… Smještaj u hotel. Noćenje.
2.dan. CRAIOVA, BUKUREŠT
Doručak. Vožnja u smjeru Bukurešta. Dolazak u Bukurešt u podnevnim satima. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča, grada koji oduševljava svojom arhitekturom, nazvanim 'PARIZ ISTOKA': CATEDRALA SFâNTUL IOSIF, BISERICA STAVROPOLEOS, PATRIARCHAL CATHEDRAL, CRETULESCU, DOMNITA BALASA CHURCH, PALATUL PARLAMENTULUI (PALAČA PARLAMENTA - iza Pentagona najveća zgrada na svijetu),… Smještaj u hotel. Noćenje.
3.dan. BUKUREŠT
Doručak. Nastavak razgledavanja grada: COTROCENI PALACE, KRALJEVSKA PALAČA, ROMANIAN ATHENAEUM, SAVINGS BANK. Slobodno vrijeme. Nastavak razgleda grada u pratnji vodiča: ACADEMIA ROMANA, ARCUL DEL TRIUMPH, PALATUL JUSTITIEI, NACIONALNI TATAR, OPERA... Noćenje.
4.dan. BUKUREŠT, CONSTANTA, MAMAIA
Doručak. Odlazak iz Bukurešta. Vožnja u smjeru Constante. Constanta je najveća rumunjska luka na Crnom moru. Na tom mjestu je bio stari grčki grad Tomis , najstariji je grad na području Rumunjske. Kod gradskog predgrađa Agigea završava kanal Dunav-Crno more koji grad povezuje direktno s Dunavom, te je time Constanţa istovremeno i morska i riječna luka i glavni kontakt dunavskog plovnog puta s morem. Kanal je sagrađen s ciljem zaobilaženja delte Dunava izrazito nepogodne za plovidbu. Nastavak vožnje do Mamaie. Grad Mamaia je najelitnije Rumunjsko ljetovalište koje se nalazi na prevlaci između mora i jezera Sautghiol. Smještaj u hotel. Noćenje.
5.dan. TULCEA, DELTA DUNAVA
Doručak. Odlazak u Tulceu. Grad je smješten na delti Dunava i kao takav jedna je od najvećih riječnih luka u Rumunjskoj. Tulcea je grad bogate povijesti o kojoj svjedoče do danas brojni sačuvani ostatci: KATEDRALA SV. NIKOLASA, UTVRDA ENISALE, AZZIZIE MOSQUE,... Fakultativno mogućnost odlaska na vožnju brodom po delti Dunava, jednog od najvećih i najvažnijih močvarnih područja na svijetu. Smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan. BRAN, BRAŠOV, SIGHISOARA (DRACULA TOUR)
Doručak. Odlazak u Transilvaniju. Razgled grada BRAŠOVA: ČUVENA “CRNA CRKVA”, najveći gotički sakralni objekt u istočnoj Europi, SCHEII BRASOUULUI, St. BRATOLOMEU CRKVA - STARA VIJEĆNICA, ECATARINA GATE, CITADELA BRASOV… Odlazak u posjet obližnjem dvorcu BRAN – čuvenom DRAKULINOM DVORCU gdje ćete čuti sve o Drakuli i ovom prekrasnom dvorcu strave. Nastavak vožnje autobusom. Dolazak u SIGHISOARU, RODNI GRAD GROFA DRACULE koji je pod zaštitom UNESCO-a. Grad je smješten na brežuljku na kojem se nalaze srednjovjekovne utvrde, tornjevi i uske uličice. Smještaj u hotel. Noćenje.
7.dan. HUNEDOARA, ZAGREB
Doručak. Dolazak u dvorac Hunedoara i razgled. Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Organizator putovanja: HR-AB-01-06049159
Minimalan broj putnika:
40
Nadoplata za jednokrevetnu sobu
40% od vrijednosti putovanja
UKLJUCENO Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, video, TV, WC), 6 noćenja s doručkom u hotelu 3*, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

NIJE UKLJUCENO Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativno mogućnost odlaska na vožnju brodom po delti Dunava, nadoplatu za jednokrevetnu sobu 900 kn, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!